Drėgnas šokoladinis pyragas – akimirksniu taps mėgstamiausiu!

Šokoladinis pyragas
 

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Drėgnas šokoladinis pyragas

Paruošimo laikas25 mins
Gaminimo laikas35 mins
Visas laikas1 hr
Valgis: Desertas
Virtuvė: Lietuviška
Keyword: šokoladinis pyragas
Autorius: Jelenos maisto blogas

Ingredientai:

  • 2 puodeliai miltų
  • 2 puodeliai burokine tarka sutarkuotų cukinijų
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus
  • 1/2 puodelio aliejaus
  • 1/2 puodelio nesaldžios kakavos
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtinai)
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos

Šokoladiniam glaistui:

  • 2 puodelių cukraus pudros
  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus
  • 2 v.š. nesaldžios kakavos
  • 6-10 v.š. augalinio/karvės pieno (pilti palaipsniui iki reikiamos konsistencijos)

Instrukcija:

  • Sumaišykite visus birius produktus, išskyrus druską. Pilkite aliejų, berkite cukiniją ir druską, viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti maždaug 10 - 15 minučių. 
  • Išklokite skardą kepimo popieriumi, dėkite sumaišytą pyrago tešlą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30 - 35 min. 
  • Kol pyragas kepa, per tą laiką galite padaryti šokoladinį glaistą. Sumaišykite cukraus pudrą su kakava, pilkite kokoso aliejų, išmaišykite. Tada palaipsniui pilkite pieną, glaistas turi būti nelabai tirštas. Iškeptą pyragą šiek tiek atvėsinkite ir pilkite glaistą. 
  • Palikite atvėsti iki kambario temperatūros, tada bent porai valandų pyragą įdėkite į šaldytuvą. P.S. Dėl cukinijos skonio nesibaiminkite, nes jo tikrai nesijaučia. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *