Kijevo kotletai – šiam skoniui negalėsite atsispirti!

Kijevo kotletai
 

Recepto autorius: Spurgitos receptai

Kijevo kotletai

Paruošimo laikas40 mins
Gaminimo laikas40 mins
Visas laikas1 hr 20 mins
Valgis: Pagrindinis patiekalas
Virtuvė: Lietuviška
Keyword: Kotletai
Autorius: Spurgitos receptai

Ingredientai:

  • 4 vnt vištienos file gabalėlių
  • 150 g sviesto
  • smulkintų petražolių, svogūnų laiškų, krapų
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • druskos, pipirų
  • 2 vnt kiaušinių
  • 2 v.š. miltų
  • 4 v.š. džiūvėsėlių
  • 1/2 l aliejaus

Instrukcija:

  • Vištienos krūtinėlę įpjaukite skersai per pusę ir išmuškite (maždaug taip, kad storis būtų apie 3mm, t.y. labai plonai, kad būtų patogiau dėkite į maistinę plėvelę arba kepimo popierių). Išmuštą mėsą pabarstykite druska ir pipirais.  Dėkite gabalėlį šalto sviesto, pora valandų palaikyto šaldiklyje, o prieš tai sumaišyto su druska, petražolėmis, krapais, išspaustu česnaku, svogūnų laiškais ir šaukšteliu citrinos sulčių.
  • Susukite viską taip, kad sviestas būtų viduje ir gautųsi cepelino formos kotletukas. Tuomet kotletą pavoliokite miltuose, kad pasidengtų visas, pamirkykite plaktame kiaušinyje ir pavoliokite džiūvėsėliuose. Galima ir dar kartą pamirkyti kiaušinyje ir pavolioti džiūvėsėliuose. Taip paruoštus kotletus dėkite į šaldytuvą bent vienai valandai (o dar geriau - 2 - 3 valandoms).
  • Virkite įkaitiname aliejuje apie 7 - 9 minutes. Tiekite su troškintomis morkytėmis ir žirneliais, šparaginėmis pupelėmis. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *