Lašiša su ryžių makaronais ir terijakiu – nuo šiol gaminsite tik taip!

Lašiša
 

Recepto autorius: Spurgitos receptai

Lašiša su ryžių makaronais ir terijakiu

Paruošimo laikas40 mins
Gaminimo laikas20 mins
Visas laikas1 hr
Valgis: Pagrindinis patiekalas
Virtuvė: Lietuviška
Keyword: lašiša
Autorius: Spurgitos receptai

Ingredientai:

  • 600 g lašišos filė
  • 80 ml terijakio padažo
  • 1 vnt svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 vnt morkos
  • 2 cm gabalėlio imbiero šaknies
  • 4 v.š. aliejaus
  • 250 g ryžių makaronų

Instrukcija:

  • Supjaustykite lašišą į 4 dalis ir užpilkite terijakiu. Palikite marinuotis keletui valandų. 
  • Įkaitinkite keptuvėje 2 šaukštus aliejaus, berkite smulkiai supjaustytą svogūną, kepkite maišydami , po minutės suberkite susmulkintą česnaką ir morką supjaustytą šiaudeliais. Pakepinkite 2 - 3 minutes. Imbierą nulupkite ir sutarkuokite, sudėkite į keptuvę. Pilkite 2 - 3 valgomus šaukštus terijakio padažo ir maišydami pakaitinkite. 
  • Makaronus išvirkite kaip nurodyta ant pakelio. Nuvarvinkite ir sudėkite į keptuvę su padažu. Maišydami pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol padažas susigers. 
  • Lašišą išimkite iš padažo ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų dėkite lašišą, pirmiausia kepkite tą pusę, kuri yra su oda. Kepkite po 3 min iš abiejų pusių. Iškepusią patiekite su paruoštais makaronais. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *