Lazanija su daržovėmis – mėgstantiems sočiai pavalgyti!

Lazanija su daržovėmis
 

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Lazanija su daržovėmis

Paruošimo laikas30 mins
Gaminimo laikas45 mins
Visas laikas1 hr 15 mins
Valgis: Pagrindinis patiekalas
Virtuvė: Lietuviška
Keyword: Lazanija su daržovėmis
Autorius: Jelenos maisto blogas

Ingredientai:

  • 1 vnt poro
  • 1 vnt baklažano
  • 1 vnt mažos cukinijos
  • 200 g pievagrybių
  • 1 vnt paprikos
  • 1 nedidelis indelis pomidorų savo sultyse
  • 1/2 a.š. Himalajų druskos
  • 1/2 a.š. šviežiai maltų pipirų
  • 50 g sviesto
  • 500 ml pieno
  • 100 g smulkiai tarkuoto Džiugo sūrio
  • 40 ml alyvuogių aliejaus
  • 40 g miltų
  • 8 vnt lazanijos lakštų

Instrukcija:

  • Supjaustykite baltąją poro dalį žiedais. nulupkite baklažano odelę ir jį supjaustykite kubeliais. Supjaustykite visas daržoves ir pievagrybius kubeliais. Įpilkite į keptuvę aliejaus ir kepkite daržoves apie 7 - 10 min. Daržovės turi būti mikštos, bet ne košė. Pabarstykite druska ir pipirais, viską išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. 
  • Bešamelio padažui nedideliame inde ištirpinkite 40 g sviesto, suberkite miltus visą laiką maišant, kol užvirs, tačiau neleidžiant miltams pakeisti spalvą. Įpilkite apie 100 ml šalto pieno ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite visą likusį pieną, vis pamaišant užverdame padažą, sumažinkite ugnį ir pavirinkite apie 1-2 min, įberkite druskos. 
  • Lazanijos lakštus apvirkite apie 5 - 7 min. Likusiu sviestu ištepkite kepimo formą. Dėkite lazanijos lakštą, jį visą gerai aptepkite Bešamelio padažu, taip, kad apsemtų, tada dėkite daržovių sluoksnį, vėl lakštą, padažą ir daržoves. Ir taip darykite su kiekvienu lakštu. Paskutinis lakštas turi būti aplietas padažu ir apibarstytas sūriu. 
  • Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 35 min 180 - 190 laipsnių temperatūroje. Likus 10 min iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir toliau kepkite, tol, kol gražiai apskrus. Prieš patiekiant lazaniją leiskite jai 10 min pastovėti. Tada pjaustykite. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *