Rabarbarų pyragas su varške – užkariaus jūsų širdį!

Rabarbarų pyragas
 

Recepto autorius: Neringos užrašai

Rabarbarų pyragas

Paruošimo laikas30 mins
Gaminimo laikas50 mins
Visas laikas1 hr 20 mins
Valgis: Desertas
Virtuvė: Lietuviška
Keyword: Rabarbarų pyragas
Autorius: Neringos užrašai

Ingredientai:

Tešlai:

  • 200 g miltų
  • 40 g cukraus
  • 1 vnt nedidelio kiaušinio
  • 1 a.š. sodos
  • 200 ml kefyro

Ant viršaus:

  • 0,4 kg rabarbarų (nuvalytų ir stambiai supjaustytų)
  • 2-3 v.š. cukraus rabarbarams
  • 300 g varškės
  • 50 g grietinės
  • 80 g cukraus
  • 2 vnt kiaušinių

Instrukcija:

  • Pirmiausia pasiruoškite rabarbarus. Patroškinkite juos su keliais šaukštais cukraus nedideliame inde. Troškinkite tol, kol bent kažkiek suminkštės. Tada gaminkite varškės masę: išplakite kiaušinius su cukrumi, taip pat įmaišykite varškę ir grietinę.
  • Tešlą gaminkite taip: įsodą supilkite į kefyrą, įmuškite kiaušinį, cukrų ir išmaišykite. Tada supilkite miltus ir vėl gerai išmaišykite. 
  • Skardoje paskleiskite tešlą, ant viršaus sudėkite troškintus rabarbarus, o ant jų - varškės masę. Išlyginkite paviršių ir kepkite 40 - 50 minučių 200 laipsnių orkaitėje, tol, kol varškė paruduos. Pjaustykite šiek tiek pravėsusį. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *