Recepto autorius: Neringos užrašai
Rabarbarų pyragas
Paruošimo laikas30 mins
Gaminimo laikas50 mins
Visas laikas1 hr 20 mins
Ingredientai:
Tešlai:
- 200 g miltų
- 40 g cukraus
- 1 vnt nedidelio kiaušinio
- 1 a.š. sodos
- 200 ml kefyro
Ant viršaus:
- 0,4 kg rabarbarų (nuvalytų ir stambiai supjaustytų)
- 2-3 v.š. cukraus rabarbarams
- 300 g varškės
- 50 g grietinės
- 80 g cukraus
- 2 vnt kiaušinių
Instrukcija:
- Pirmiausia pasiruoškite rabarbarus. Patroškinkite juos su keliais šaukštais cukraus nedideliame inde. Troškinkite tol, kol bent kažkiek suminkštės. Tada gaminkite varškės masę: išplakite kiaušinius su cukrumi, taip pat įmaišykite varškę ir grietinę.
- Tešlą gaminkite taip: įsodą supilkite į kefyrą, įmuškite kiaušinį, cukrų ir išmaišykite. Tada supilkite miltus ir vėl gerai išmaišykite.
- Skardoje paskleiskite tešlą, ant viršaus sudėkite troškintus rabarbarus, o ant jų - varškės masę. Išlyginkite paviršių ir kepkite 40 - 50 minučių 200 laipsnių orkaitėje, tol, kol varškė paruduos. Pjaustykite šiek tiek pravėsusį. Skanaus!