Varškės spurgos – smaližių džiaugsmas!

Varškės spurgos
 

Recepto autorius: Spurgitos receptai

Varškės spurgos

Paruošimo laikas20 mins
Gaminimo laikas30 mins
Visas laikas50 mins
Valgis: Desertas
Virtuvė: Lietuviška
Keyword: Varškės spurgos
Autorius: Spurgitos receptai

Ingredientai:

  • 400 g varškės
  • 2 vnt kiaušinių
  • 4 v.š. cukraus
  • 0,5 a.š. vanilės esencijos
  • 1 v.š. grietinės
  • 1 a.š. sodos
  • 8 v.š. miltų
  • 1 v.š. degtinės arba spirito
  • aliejaus virimui

Instrukcija:

  • Varškę ištrinkite su cukrumi ir kiaušiniais, supilkite vanilės esenciją.  Į grietinę suberkite sodą, išmaišykite, sudėkite į varškės masę. Suberkite miltus ir įpilkite degtinės arba spirito. Gerai išmaišykite. Tešla turėtų gautis ne per kieta, lipni.
  • Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Rankas pasitepkite aliejumi ir formuokite apvalias spurgytes. Kadangi verdant jos išsipučia, todėl į puodą nepridėkite daug. Virkite kol bus gražios rusvos spalvos, išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
  • Pravėsus pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *