Žirnių sriuba rytietiškai – pasijusite kaip tikruose rytuose!

žirnių sriuba
 

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Žirnių sriuba

Paruošimo laikas30 mins
Gaminimo laikas22 mins
Visas laikas52 mins
Valgis: Sriuba
Virtuvė: Lietuviška
Keyword: Žirnių sriuba
Autorius: Jelenos maisto blogas

Ingredientai:

  • 2 kubeliai daržovių arba vištienos sultinio (geriau imti ekologišką)
  • bulvės
  • 1 vnt morkos
  • virtų žirnių (kartu su skysčiu, kuriame virė)
  • juodų maltų pipirų
  • druskos
  • kelių lauro lapų
  • 1 a.š. prieskonių mišinio Nasi-goreng ( į kurį ieina svogūnai, ilgoji ciberžolė, česnakai, imbieras, čili pipirai)
  • nepilno šaukštelio kario
  • 0,5 a.š. kumyno sėklų
  • 0,5 vnt čili pipiro
  • 1 vnt 2-3 cm ilgio imbiero šaknies
  • 200-300 ml kokoso pieno
  • krapų

Instrukcija:

  • Užvirkite vandenį, įberkite sultinio kubelius, berkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką. Berkite truputį druskos, pipirų, lauro lapus. Virkite 15 min, tada pilkite mūsų išvirtus žirnius su visu skyščiu ir pavirkite dar 5 min, kol bulvės visiškai išvirs.
  • Kol verda daržovės, supjaustykite  labai smulkiais kubeliais imbierą, čili pipirą (prieš tai nuvalant visas sėklas). Jeigu neturite panašaus prieskonių mišinio, tada aliejuje pakepinkite supjaustytą svogūną ir česnako skilteles, kol apskrus, tada berkite ciberžolę, karį, kumyno sėklas, imbierą ir čili pipirą, viską pakepinkite ant silpnos ugnies kelias minutes. Tada viską berkite į sriubą, pilkite kokoso pieną ir berkite krapus. Pavirkite 2 min ir išjunkite.
    Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *